Såg att det var lite klagomål efter senaste inlägget, bland annat nämdes det att det var för mycket matlagning och för lite action på bloggen. Hur tar jag åt mig av denna kritik då? Givetvis postar jag ett nytt recept! Right Back At You! Matlagning är hårdrock, so here we go:
Murklor är ju som bekant väldigt giftiga om man inte behandlar dem rätt, men väldigt goda om man överlever så att säga :)
En del menar på att det räcker med att torka svampen för att giftet ska försvinna. Jag litar dock inte helt på det, utan gör som pappa lärt mig, dvs 1. lägger de torkade svampen i kallt vatten, 2. Kokar upp vattnet och låter koka i 10 min, 3. byter vattnet successivt till kallt vatten igen, 4. kokar upp och låter koka i 10 min till. 5. Häll ut vattnet and you're ready to rock!
Utmaningen med det här receptet var att få en slags balans mellan den asiatiska wok-känslan och samtidigt behålla den fina och angenäma smaken från svampen. Det blev en Kina-inspirerad mild wok, givetvis med the MagicStarfoxTouch added to it.
You need:
Murklor
Röd lök
Vitkål
Sockerärtor
Grön paprika
Morot
(Vitlök)
En burk bambuskott
Äggnudlar
Curry & Garam Masala
Färsk dragon & timjan
Flingsalt
Thailändsk fisksås
Kikkoman soya
Extra Virgin Olivolja
1. Ha i svampen i en stekpanna på medelvärme så att vattnet dunstar bort. Tillsätt olivolja, lök och flingsalt. Vitlöken ska man egentligen ha i här med men tyvärr var den slut hemma. Fräs några minuter.
2. Ha i resten av grönsakerna och lite currypulver och garam masala. Finhacka färsk dragon och timjan och blanda i det med.
Just färsk dragon och timjan funkar väldigt bra tillsammans med svampen och gör så att de asiatiska smakerna inte tar över helt. En god krydda som rosmarin skulle däremot skära igenom för mycket.
3. Blanda i ett par matskedar fisksås och äggnudlarna som du tillagat enligt anvisningarna på förpackningen. Smaka slutligen av med soya. Ready to roll!

Murkelwok
Imorgon blir det Bados Kyckling med Adde. Med andra ord, räkna med ett actionfyllt inlägg!
Annars är det ju inte långt kvar till det kinesiska nyåret heller! Den 17 februari är det dags, kan bli kul!
Dessutom har jag och Eve bestämt att vi ska fira någon form av sparrispremiär i vår! Måste ta reda på lite mer detaljer om det bara, har hört något om någon fransk sparrispremiär men jag vet inte. Gott med sparris i alla fall!
Många väldigt actionbetonade sommarprojekt håller också på att planeras för fullt. Ska inte avslöja för mycket än men det kommer bli minst sagt Hard hitting & Soul lifting så att säga :)
5 kommentarer:
Hyvähyvä, hyvältä näyttää! Milloin laitat suomalaista perinneruokaa?
Se upp sparrisar!
jag tycker om sparris
moget att ta bort comments ur gästboken! snacka om att bara spara då där nån skriver nåt ok.. Odemokratiskt jäkla shit..! Jag känner en bloooggg
Jag är en murkla. Igår var jag en Boeing 747. Ojdå, håller på att missa flighten. Ska åka iväg med mina polare i Peter, Paul & Mary. Det känns som I'm "leaving on a jet plane". Keep up the good work. U rock
Puss/The Dude
Skicka en kommentar