Tja!
Igår var det sauna-evening back in Sörbyängen, bra grej! Sen lite matlagning med farsan, också bra. Han skalade räkorna och jag gjorde resten, bra deal :)
Tänkte att jag skulle posta det receptet mest för att fira att jag hittat ett halvfabrikat som fungerar, händer ju inte varje dag!
I vanliga fall vill jag ju att man gör allt från scratch och när det gäller asiatisk mat så vill jag att till och med att currypasta ska vara blandad från färska ingredienser. Men då jag inte har tillgång till matberedare att mixa i så har jag nöjt med sån där man köper på burk.
Den här gången gick jag alltså ett steg längre ändå då jag provade ICA Asia:s kokosmjölkserie, de har ju sådana där burkar med en färdig grytbas i, röd curry, grön curry, panang curry, you name it. Och jag märkte att de inte hade en massa skumma tillsatser som halvfabrikat brukar ha. Så helt enkelt, jag tänkte att det skadar ju inte att testa! Och gott blev det! Och framför allt, det gick fort. Tog ungefär lika lång tid som att koka riset (20 min för jasminris). Lägg till lite grönsaker, cashewnötter och färska räkor and you're ready for some action!
Så här gjorde jag:
1. Sätt igång riskoket, 2. Woka lök, morötter, cashewnötter (Den Lille Nöttefabriken, rostade/utan salt), vitlök och broccoli i olivolja, lite currypulver & garam masala och lite soya (Kikkoman blir bra), 3. tillsätt ICA Asia Thai Panang Curry-grytbas och skalade räkor som du förberett, eventuellt behövs lite vatten också.
Klart när riset är klart! Easy & Fast! The way I like it :)
Inte så värst mycket mer att rapportera, inga speciella events på gång heller. Fullmåne den 4 mars är väl nästa ;) Rock on!
tisdag 20 februari 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Låter mer som något en lite fattigare lat student som jag orkar röra ihop!:) Cashewnötter is the shit!
Domo! Hado gei desu. Whoooooooo! Pröva natto! Nästa vecka vill jag se en minst en maträtt baserad på natto.
Whooooooo!
Skicka en kommentar